onsdag 2 september 2009

Malvaskolan

För något år sedan fick vi som föräldrar till hörselskadade i Stockholmsregionen en broschyr om Malvaskolan och dess förträfflighet. Jag ifrågasatte då det faktum att man i broschyren skrev att teckenspråk skulle vara ett i princip tvingat val även för alla elever som valde den talade grenen av skolan samt att det stod att viss undervisning med fördel kunde ske av teckenspråkiga lärare även för den talande gruppen. Då min son enbart använder talat språk såg jag därför ingen möjlighet för honom att gå på Malvaskolan då han från första dag skulle bli tvingad att läsa ett ämne i vilket han inte hade några förkunskaper, som inte finns i skolans läroplan och som han utan tvekan skulle få stora problem med vilket kunde bidra till skoltrötthet och dessutom att erhålla viss undervisning i ett främmande språk.
Nåväl tänkte jag, det kanske kommer nya planer där det finns en rent talad gren även på Malva skolan men där naturligtvis undervisning och lokaler är optimalt anpassade till barn med hörselskador, det vore ju bra...men ingenting hände.
Och nu undrar man ju stilla. Är det fortfarande ett projekt på gång? Är det något som vi föräldrar till hörselskadade barn ska vara involverade i eller ska det bli en ren skrivbordsprodukt som är hopkokt mellan SPSM, och ledningen på Manilla och Alvik. Vad händer, när frågar någon oss vad vi vill ha? Jag vill ha en rent talad gren, någon annan kanske vill ha bara tecken, en tredje vill ha blandning, en fjärde vill inte ha någon Malvaskola, alla åsikter är värdefulla men det verkar inte som någon bland de som jobbar på projektet vill fråga eller diskutera med oss föräldrar. Har något hört något?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar